Verlies en rouwverwerking bij Psychologen Amersfoort

Iets of iemand verliezen is vreselijk. Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan Psycholoog Amersfoort je helpen.

Niet alleen verdriet

Als je rouwt ben je verdrietig. Maar er komen nog veel meer emoties en gevoelens bij kijken waar je van kunt schrikken. Woede bijvoorbeeld. Of onmacht. Maar ook hunkering, verlangen, angst en schuld.

Rouw kost niet alleen tijd, maar ook energie. Het is hard werken. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar.

Door alle stappen van rouw met Psychologen Amersfoort

Samen zullen we alle stappen in het rouwproces doorlopen. Van ontkenning en boosheid tot het vechten, de depressieve gevoelens en uiteindelijk de aanvaarding. Verlies laat altijd een wond na. Ook na de behandeling. Maar je kunt wel weer verder.

Contact

Herken je jezelf of heb je een vraag over rouwverwerking? Bel of mail Psycholoog Amersfoort voor een afspraak.