Relatietherapie Amersfoort met relatietherapeuten

Onze relatietherapeuten

Wij kunnen alle vier helpen bij relatieproblemen en hebben hier veel ervaring mee. Ook maken we allemaal gebruik van de therapievorm EFT (Emotionally Focused Therapy), dit is een vorm die wel vaker wordt gebruikt bij relatietherapie. Meer weten over wat EFT Relatietherapie inhoud? lees dan het artikel op Psyned: EFT Relatietherapie.

Niet zomaar een relatiedipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje.

Naar een relatietherapeut? Pff…

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben.

Relatietherapie

“In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen. Vindt elkaar weer terug met relatietherapie.”

Echte hulp is nodig

Toch is Relatietherapie het beste bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een relatietherapeut je heel veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bij komt die jullie in gesprek kan brengen. Want daar schort het zeker weten aan. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren. Daarbij herkent de relatietherapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven daar uit te breken.

Relatietherapie Amersfoort: jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei.

Nu kan het dat gedurende de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. Relatietherapie Amersfoort kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwachte kanten

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Heb je een vraag over je relatie?

Neem dan even een kijkje op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! Op dit forum kun je anoniem en gratis je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie in Amersfoort? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje.