Met welke klacht naar een psycholoog?

Heel veel verschillende hulpvragen

Bij Psycholoog Amersfoort kun je terecht met veel verschillende hulpvragen, coachingsvraagstukken en diverse psychische klachten. Twijfel je of je naar een psycholoog kunt gaan? Bel voor passend advies in jouw situatie.

Ons uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat wij je klacht of vraag waarschijnlijk wel herkennen en eerder hebben gezien in onze praktijk. Er zijn verschillende methoden en therapievormen waarmee wij een hulpvraag kunnen oplossen. Wat wij nog niet weten is dat wij niet weten wie jij bent. Jij bent uniek en dat maakt elke hulpvraag anders. Tijdens het eerste gesprek leren wij elkaar kennen en kunnen wij jou vertellen hoe we jouw hulpvraag het beste kunnen behandelen.

Veel voorkomende klachten

Jij bent nodig

Wij hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. De psycholoog wijst jou de weg, geef je tools en tips om te gebruiken. Jouw klacht gaan te lijf met jouw kracht, jouw talent en jouw vaardigheden. Samen gaan we aan de slag, zodat jij snel verder kunt. Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail ons en leg de situatie voor. Dan kunnen we precies vertellen wat er speelt, het een naam geven en je vertellen wat we voor je kunnen doen.

 Problemen waarmee wij kunnen helpen

Al zouden we alle bekende vragen en klachten op een rijtje zetten, dan nog kan die van jou er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft is uniek. Om je toch een beetje wegwijs te maken: we hanteren vier soorten gevoelens die meestal vaak onderdeel zijn van een klacht. Dit zijn vastzitten, angst hebben, pijn hebben en het gevoel hebben dat er iets niet klopt.

Je zit vast – misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang – en niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles wat je zou willen doen.

Je hebt pijn – het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen.

Iets klopt er niet – je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Wat er ook aan de hand is, vraag advies en ga ermee aan de slag. Het gaat erom dat jij je beter gaat voelen of dat je leert omgaan met de situatie.

Contact met Psycholoog Amersfoort

Als je nog vragen hebt over je psychologische problemen, of als je wilt weten of we ook jou kunnen helpen, bel 033 20 22 036 of stuur een mail.