Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wat een psycholoog voor je kan doen?

Wanneer ga je naar Psycholoog Amersfoort? En als je er bent, wat ga je dan zeggen? Wat doen psychologen eigenlijk? Veel mensen weten niet precies waarvoor of waarmee ze naar een psycholoog kunnen gaan. Dat kunnen we ons goed voorstellen, daarom leggen wij het graag uit.

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze niet met iemand anders vergelijken. Je vraagt je af ‘is mijn probleem wel erg genoeg?’ en ‘stel ik me niet aan?’ of ‘moet ik dit niet zelf kunnen oplossen?’.

Daarnaast zijn het meestal klachten, vragen of problemen die je moeilijk zelf kunt uitleggen. Als vergelijking: je kunt vrij makkelijk bepalen of je griep hebt, en een kneuzing van een breuk onderscheiden kan iedereen, maar wanneer heb je een psychische klacht? Is het gewoon verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is en wanneer is het een dwangneurose? Heb je een burn-out of ben je toe aan vakantie? Is je kind lekker druk of heeft het toch ADHD? Een psycholoog kan hierbij helpen.

Een psycholoog helpt je verder

Als laatste zijn de meeste mensen onbekend met het werk wat een psycholoog voor je kan doen. Iedereen snapt dat iemand die geestelijk volkomen in de war is geholpen kan worden, maar niet dat je ook je eigen leven behoorlijk kunt verbeteren met een psycholoog. Ook al twijfel je, ook al weet je niet precies wat je hebt. Vertrouw op je gevoel, hetzelfde gevoel dat je hier op deze website bracht.

Doe een psychologische test!
Op de website van Psyned staan verschillende psychologische testen, je krijgt gelijk de uitslag en geven je advies.

Een gesprek bij Psycholoog Amersfoort verrijkt je leven

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Mocht je nu twijfelen aan de ernst van je vraag, klacht en of jouw klacht wel thuishoort bij een psycholoog? Dan willen wij als Psycholoog Amersfoort je graag het volgende zeggen: bel ons gewoon even op voor persoonlijk advies. Het kan nooit kwaad om gewoon even te checken wat er aan de hand is. Een klacht die tijdig wordt gesignaleerd is beter te behandelen. Wij nemen elke vraag serieus, wij zijn er om je te vertellen wat er aan de hand is.

Wat doet een psycholoog?

Laten we beginnen met je vertellen wat een psycholoog niet doet. Een psycholoog neemt het roer niet van je over. Je gaat het zelf doen. Als je bij ons in behandeling gaat leren wij jou hoe je het zelf kunt doen. Allereerst kun jij je verhaal vertellen, dat is voor veel mensen al heel fijn en kan erg opluchten. Het is belangrijk om open te zijn en je klacht te bespreken, dan kan deze het beste worden behandeld.  Wij stellen de diagnose en maken samen met jou een behandelplan en vertellen je wat wij tijdens de behandeling gaan doen. Als je het daarmee eens bent gaan wij samen aan de slag.

Wij helpen je goed naar jezelf te kijken en houden je een spiegel voor. Zo zie je bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Dat is soms niet zo leuk om te horen, maar het helpt je wel om ze uiteindelijk te doorbreken.

Contact Psycholoog Amersfoort

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Psycholoog Amersfoort, of heb je een specifieke vraag over een psychische klacht, of behandelaar?  Bel ons op 033-2022036 voor informatie of een afspraak. Je kan ook een of bericht sturen naar Psycholoog Amersfoort, t.a.v. betreffende behandelaar.