Burn-out klachten behandeling Amersfoort

De noodrem

Daar sta je dan. Je lichaam trekt aan de noodrem en het staat stil. Het wil niet, de energie is weg, de fut is eruit en je hebt lichamelijke klachten die je eerst niet had.

Je kunt tegen een burn-out aanzitten, het lichaam heeft al meerdere keren aangegeven dat het teveel is, je te hard gaat. Je dacht even een goede nachtrust, even na het project op adem komen dan gaat het straks vanzelf beter. Het werd niet beter, je bent moe, prikkelbaar, gespannen en je kunt je nog moeilijk concentreren. Het maak je onrustig, allemaal signalen van een burn-out.

Het is lastig om eraf te komen

Het is lastig zelf van een burn-out af te komen. Vaak lukt dit niet alleen en heb je steun van iemand nodig zoals een vriend of familielid, maar dit is niet altijd genoeg. Een professional zoals een psycholoog kan je goed helpen. Samen wordt gekeken naar waar de stress vandaan komt om vervolgens patronen te doorbreken en klachten af te laten nemen. Een psycholoog heeft ervaring met het behandelen van een burn-out en weet al vrij snel waar de pijnpunten liggen. Als je een burn-out hebt is het lastig om er alleen vanaf te komen. Vaak zijn er genoeg mensen die je willen helpen, maar dit is meestal niet genoeg. Laat je helpen door een professional om weer grip te krijgen op je leven.

Burn-out klachten Amersfoort

Wat is een burn-out?

Burn-out betekend zoiets als “opgebrand”, dat zegt veel over de klacht. Het is de laatste fase van een lichaam te lang onder stress en teveel spanning. Een burn-out heeft niet alleen of altijd met werk te maken, vaak zijn er meerdere factoren die meespelen. Gaat het privé wat minder dan geeft dat ook een extra belasting.

Behandeling van burn-out

Een burn-out is goed te behandelen en wordt behandeld met gespreks- en gedragstherapie. Belangrijk is dat je we de energiebalans hersteld wordt en dat we werken aan de vermoeidheidsklachten. We brengen in kaart wat de burn-out veroorzaakt en wat de energieverbranders zijn. Door het veranderen van het gedrag pakken we de klachten aan en zorgen we dat je weer balans krijgt in je leven en straks weer aan het werk kan op een manier die bij jou past.

Doe de Burn-out test!
Benieuwd in welke mate jij klachten hebt en of je hier wat mee moet doen? Doe de Burn-out test op de website van Psyned. Je krijgt gelijk gelijk de uitslag met een goed advies in jouw situatie.

Contact Psycholoog Amersfoort

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Psycholoog Amersfoort, of heb je een specifieke vraag over een psychische klacht, of behandelaar?  Bel ons op 033-2022036 voor informatie of een afspraak. Je kan ook een of bericht sturen naar Psycholoog Amersfoort, t.a.v. betreffende behandelaar.