Wanneer ga je naar psychologen Amersfoort?

Wat een psycholoog voor je kan doen

Wanneer ga je naar Psychologen Amersfoort? En als je er bent, wat ga je dan zeggen? Wat doen psychologen eigenlijk? Het blijkt voor veel mensen lastig om te begrijpen wat een psycholoog echt voor ze kan doen. Dat kunnen we ons goed voorstellen.

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze niet met iemand anders vergelijken. Dus vraag je je af ‘is mijn probleem wel erg genoeg?’ en ‘stel ik me niet aan?’ of ‘moet ik dit niet zelf kunnen oplossen?’.

Daarnaast zijn het meestal klachten, vragen of problemen die je moeilijk zelf kunt uitleggen. Als vergelijking: je kunt vrij makkelijk bepalen of je griep hebt, en een kneuzing van een breuk onderscheiden kan iedereen. Maar wanneer is het gewoon verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is, en wanneer is het een dwangneurose? Heb je een burnout of ben je aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD?

En als laatste zijn de meeste mensen onbekend met het werk wat psychologen verrichten. Tenminste, iedereen snapt dat iemand die geestelijk volkomen in de war is geholpen kan worden; maar niet dat je ook je eigen leven behoorlijk kunt verbeteren met een psycholoog. Ook al twijfel je, ook al weet je niet precies wat je hebt.

Vertrouw op je gevoel. Hetzelfde gevoel eigenlijk dat je hier op deze website bracht.

Een gesprek bij psychologen Amersfoort verrijkt je leven

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Mocht je nu twijfelen aan de ernst van je vraag of klacht en of jouw klacht wel thuishoort bij een psycholoog dan willen wij als psychologen Amersfoort je graag het volgende zeggen: bel. Liever vandaag dan morgen. Want dát je hier bent, en dát je jezelf en je vraag of klacht serieus neemt is genoeg.

Je hoeft niet alles zelf uit te dokteren. Daar zijn wij voor.

Wat doen psychologen nu eigenlijk?

Laat ik beginnen met je vertellen wat een psycholoog niet doet. Een psycholoog neemt het roer niet van je over. Je gaat het zelf doen. Psychologen zorgen er vooral voor dat je het zelf kúnt doen.

Allereerst kun jij je verhaal vertellen. Dat is voor veel mensen al heel fijn. De psycholoog stelt de diagnose en vertelt je wat de behandeling zal inhouden. Als je het daarmee eens bent ga je samen aan de slag.

De psycholoog helpt je goed naar jezelf te kijken en houdt je een spiegel voor. Zo zie je bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Dat is soms niet zo leuk om te horen, maar het helpt je wel om ze uiteindelijk te doorbreken.

Contact

Wil je meer weten over psychologen Amersfoort, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel ons even op 033-2022036 voor een afspraak of stuur een mail naar Psychologen Amersfoort.